7 φυσικές επιλογές αποτρίχωσης που λειτουργούν

7 φυσικές επιλογές αποτρίχωσης που λειτουργούν

5 März 2022 0 Von admin
Πίνακας περιεχομένων[Hide][Show]

Παρόλο που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιώ ορό ανάπτυξης μαλλιών για πιο υγιή μαλλιά, υπάρχουν μερικά μέρη που τα μαλλιά δεν είναι ευπρόσδεκτα. Υπάρχουν πολλές επιλογές αποτρίχωσης εκεί έξω, από χημικά μέχρι ξύρισμα και ηλεκτροπληξία. Εδώ καλύπτω φυσικές επιλογές αποτρίχωσης που λειτουργούν και είναι απαλές για το δέρμα.

Ποιο ειναι το νοημα?

Πριν μιλήσουμε για την αφαίρεση τρίχας, ας μιλήσουμε για το γιατί είναι εκεί εξαρχής. Οι τρίχες του σώματος εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς, αλλά κυρίως παρέχουν ζεστασιά και μειώνουν την τριβή. Προστατεύει από τις βλάβες από τον ήλιο και τον άνεμο και σε ορισμένα σημεία (όπως η μύτη) δρα ως φύλακας για να απομακρύνει τα βακτήρια και τη βρωμιά.

Σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια Brittanica, κάθε μήνα κερδίζουμε άλλη μια ½ ίντσα τριχοφυΐας.

Παρόλο που τα μαλλιά εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, δεν τα θέλουμε πάντα σε ορισμένες περιοχές. Όταν επιλέγετε μια μέθοδο αποτρίχωσης, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι διαφορετικές επιλογές λειτουργούν καλύτερα σε διαφορετικές περιοχές.

Επιλογές αποτρίχωσης

Πολλές συμβατικές επιλογές αποτρίχωσης είναι ασφαλείς και φυσικές. Οι υπολοιποι…. όχι τόσο πολύ. Ακολουθεί η σύνοψη των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους οι άνθρωποι αφαιρούν την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Θα καλύψω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός και ποιες μέθοδοι είναι οι πιο υγιεινές για το δέρμα και τα μαλλιά.

Ηλεκτρόλυση

Τι είναι: Μια μικροσκοπική βελόνα τοποθετείται σε κάθε τρίχα για να βλάψει μόνιμα τον θύλακα της τρίχας. Η βελόνα προκαλεί ηλεκτροπληξία στο ωοθυλάκιο με ραδιοδονητικές συχνότητες βραχέων κυμάτων.

Πλεονεκτήματα: Είναι αποτελεσματικό.

Μειονεκτήματα: Μπορεί να είναι επώδυνο και να καταστρέφει ένα λειτουργικό μέρος του σώματος. Οι θύλακες των τριχών εκτελούν σημαντικές λειτουργίες, επομένως η μόνιμη θανάτωση τους μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα. Η ηλεκτρόλυση μπορεί επίσης να προκαλέσει ουλές και μόλυνση εάν δεν γίνει σωστά. Απαιτεί πολλές θεραπείες, είναι επίπονη και μπορεί να είναι άβολη.

Συμπέρασμα: Αυτή δεν είναι μια μέθοδος αποτρίχωσης που θα δοκιμάσω σύντομα.

Λέιζερ

Τι είναι: Ένας γιατρός χρησιμοποιεί ένα φως λέιζερ για να βλάψει τον θύλακα της τρίχας στη ρίζα. Υπάρχουν επίσης συσκευές λέιζερ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γυναίκες στο σπίτι.

Πλεονεκτήματα: Μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει οριστικά την τριχοφυΐα στις περιοχές που έχουν υποστεί θεραπεία μετά από πολλές συνεδρίες και ετήσιες παρακολούθηση. Ένα λέιζερ μπορεί επίσης να θεραπεύσει μια μεγάλη ποικιλία περιοχών από το πρόσωπο, στις μασχάλες και τα πόδια.

Μειονεκτήματα: Το laser είναι ακριβό και απαιτεί πολλές συνεδρίες. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, επίσης δεν λειτουργεί σε ανοιχτόχρωμα μαλλιά ή σε άτομα με πιο σκούρες αποχρώσεις δέρματος. Μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό του δέρματος, πόνο, ερυθρότητα, οίδημα, φουσκάλες, σχηματισμό κρούστας, ουλές και άλλες βλάβες του δέρματος. Η αφαίρεση με λέιζερ στο σπίτι μπορεί να είναι ακόμη πιο επικίνδυνη, καθώς αυτές οι συσκευές δεν ρυθμίζονται όπως τα λέιζερ στο ιατρείο.

Συμπέρασμα: Υπάρχουν ασφαλέστεροι τρόποι αφαίρεσης τρίχας, επομένως δεν είναι η κορυφαία επιλογή μου για αποτρίχωση.

Αποτριχωτικά (Χημική Αποτρίχωση)

Τι είναι: Ένα υγρό που εφαρμόζεται στο δέρμα και διαλύει χημικά τα μαλλιά. Αυτά έρχονται σε μια ποικιλία επιλογών τζελ, κρέμας και σαπουνιού.

Πλεονεκτήματα: Αυτός ο τύπος αποτρίχωσης μπορεί να είναι γρήγορος και εύκολος.

Μειονεκτήματα: Τα αποτριχωτικά αφαιρούν μόνο τις τρίχες στην επιφάνεια, επομένως πρέπει να επαναχρησιμοποιούνται συχνά. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και αλλεργικές αντιδράσεις σύμφωνα με τον FDA. Έχουν επίσης αναφερθεί εγκαύματα, φουσκάλες, τσούξιμο, εξανθήματα και απολέπιση δέρματος. Κυριολεκτικά καίει τα μαλλιά με σκληρές χημικές ουσίες.

Συμπέρασμα: Επίσης μια άλλη επιλογή αποτρίχωσης που δεν είναι στη λίστα μου για να δοκιμάσω.

Φυσικές Επιλογές Αποτρίχωσης

Τώρα λοιπόν που καλύψαμε αυτά που δεν προτείνω, ας δούμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές φυσικής αποτρίχωσης που λειτουργούν.

1. Αποτρίχωση με κερί

Τι είναι: Το λιωμένο κερί εφαρμόζεται στο δέρμα και στη συνέχεια αφαιρείται γρήγορα μόλις σκληρύνει.

Πλεονεκτήματα: Ξεσκίζει τα μαλλιά από τη ρίζα και έτσι διαρκεί περισσότερο από το ξύρισμα. Το κερί δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί σκληρές χημικές ουσίες όπως ορισμένες μεθόδους και μπορεί να είναι ένας φυσικός τρόπος για την αφαίρεση τρίχας. Οι συνταγές με φυσικό κερί απαιτούν κερί μέλισσας αναμεμειγμένο με κολοφώνιο και ίσως λάδι καρύδας.

Μειονεκτήματα: Η αποτρίχωση με κερί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατεστραμμένο δέρμα, συμπεριλαμβανομένων των κιρσών, των κρεατοελιών ή των κονδυλωμάτων. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος όπως η γραμμή του μπικίνι, η μύτη ή τα αυτιά. Η αποτρίχωση με κερί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και βλάβη του δέρματος, κάψιμο ή μόλυνση εάν γίνει λάθος.

Η αποτρίχωση με κερί μπορεί επίσης να είναι μια άβολη επιλογή αποτρίχωσης. Σε αντίθεση με το ξύρισμα ή το τσιμπιδάκι των μαλλιών πρέπει να είναι μεταξύ 1/4 έως 3/4 της ίντσας για να λειτουργήσει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολόγων, τα άτομα που λαμβάνουν αντιβιοτικά δεν πρέπει να κάνουν αποτρίχωση με κερί. Τα συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά προκαλούν λέπτυνση του δέρματος και η αποτρίχωση με κερί μπορεί να βλάψει και να σκίσει το λεπτό δέρμα. Οι διαβητικοί και εκείνοι με κατεστραμμένο δέρμα ή προβλήματα κυκλοφορίας δεν είναι επίσης υποψήφιοι για αποτρίχωση.

Συμπέρασμα: Η χρήση φυσικού κεριού χωρίς συνθετικές χημικές ουσίες σε υγιές δέρμα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για κάποιους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα και ο κίνδυνος βλάβης του δέρματος μπορεί να είναι υψηλότερος από άλλες επιλογές.

Πώς να κάνετε αποτρίχωση

Εάν είστε έτοιμοι για την πρόκληση, δείτε πώς να το κάνετε.

  1. Ισχύουν άμυλο καλαμποκιού μη ΓΤΟ ή αραρούτι προς την περιοχή. Αυτό βοηθά το κερί να κολλήσει στα μαλλιά και όχι στο δέρμα!
  2. Εφαρμόστε το κερί σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εάν χρησιμοποιείτε μια σπιτική έκδοση, οι άνθρωποι συνήθως λιώνουν μεταξύ τους 4 μέρη κολοφώνιο προς την 1 μέρος κερί μέλισσας.
  3. Ενυδατώστε στη συνέχεια με κάτι σαν αυτή τη σπιτική λοσιόν.

2. Ζαχαράρισμα

Τι είναι: Παρόμοια με την αποτρίχωση με κερίεφαρμόζεται μια ζαχαρόπαστα στο δέρμα και αφαιρείται για να ξεριζωθούν οι τρίχες.

Πλεονεκτήματα: Αφήνει το δέρμα πραγματικά λείο και διαρκεί περισσότερο από το ξύρισμα. Μπορείτε να αγοράσετε ή να φτιάξετε τη δική σας ζαχαρόπαστα DIY. Η ζάχαρη μπορεί να είναι προσιτή, γρήγορη και υπάρχει από την αρχαιότητα.

Σε αντίθεση με την αποτρίχωση με κερί, αυτό μπορεί να γίνει σε πολύ κοντά μαλλιά, είναι λιγότερο ερεθιστικό για το δέρμα και δεν ενέχει κίνδυνο εγκαύματος, καθώς είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτή η αποτρίχωση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αφαίρεση των τριχών που φυτρώνουν με την πάροδο του χρόνου που προκαλούνται από το ξύρισμα.

Μειονεκτήματα: Αυτή η μέθοδος μπορεί να βλάψει εάν γίνει λάθος, αν και όχι τόσο όσο η αποτρίχωση.

Συμπέρασμα: Το ζαχαράρισμα είναι ένας ασφαλής, φυσικός και προσιτός τρόπος για να αφαιρέσετε τις τρίχες, ακόμη και στο σπίτι. Το δέρμα παραμένει πιο λείο περισσότερο και υπάρχουν πολύ λίγοι κίνδυνοι.

Πώς να κάνετε ζάχαρη για αποτρίχωση

Αν δεν έχετε χρόνο, εδώ ένα κερί ζάχαρης αυτό είναι έτοιμο να πάει. Αν προτιμάτε να κάνετε DIY, δείτε πώς να το κάνετε.

3. Μαδήματα και τσιμπήματα

Τι είναι: Τα τσιμπιδάκια χειρός μπορούν να αφαιρέσουν την ανεπιθύμητη τρίχα τραβώντας τα από τη ρίζα.

Πλεονεκτήματα: Είναι μια πολύ ασφαλής επιλογή φυσικής αποτρίχωσης και είναι καλή για μικρές περιοχές, όπως τα φρύδια και τις τρίχες του προσώπου.

Μειονεκτήματα: Τα τσιμπιδάκια μπορεί να είναι άβολα και κουραστικά για μεγάλες περιοχές του δέρματος.

Συμπέρασμα: Θα χρησιμοποιήσω τσιμπιδάκια για να κόψω τα φρύδια μου και να μαδήσω τις περιστασιακές, ενοχλητικές τρίχες που δεν βρίσκονται στη θέση τους. Ωστόσο, όσον αφορά τα πόδια και τις μασχάλες, υπάρχουν πιο γρήγορες, πιο αποτελεσματικές επιλογές. Εδώ είναι ένα καλό τσιμπιδάκι για το κούρεμα μικρών περιοχών.

4. Σπείρωμα

Τι είναι: Παρόμοια με το μάδημα, δύο βαμβακερές κλωστές είναι στριμμένες μεταξύ τους για να βγάζουν τα μαλλιά από τις ρίζες.

Πλεονεκτήματα: Το Threading υπάρχει εδώ και αιώνες και χρησιμοποιείται με ασφάλεια από πολλούς. Είναι χρήσιμο για μικρές περιοχές όπως τα φρύδια.

Μειονεκτήματα: Το νήμα δεν θα αφαιρέσει τις τρίχες από μεγάλες περιοχές και τις ανάγκες που γίνονται από επαγγελματία. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και μόλυνση σε ορισμένους.

Συμπέρασμα: Όταν γίνει το σωστό νήμα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για μικρότερες περιοχές του σώματος.

Πώς να κάνετε Threading

Δεν συνιστάται να το δοκιμάσετε στο σπίτι. Υπάρχουν βίντεο DIY εκεί έξω, αλλά οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν το σκίσιμο του δέρματος και το τράβηγμα των ανεπιθύμητων τριχών (όπως οι βλεφαρίδες). Επικοινωνήστε με τα τοπικά σαλόνια και σπα για να δείτε ποια προσφέρουν κλωστή στην περιοχή σας.

5. Αποτρίχωση

Τι είναι: Μια φορητή ηλεκτρική συσκευή που χρησιμοποιεί μια σπείρα για να τραβήξει τα μαλλιά από τη ρίζα.

Πλεονεκτήματα: Με την πάροδο του χρόνου μια συσκευή αποτρίχωσης μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο λεία, πιο αργά και πιο λεπτά. Τα αποτελέσματα διαρκούν επίσης περισσότερο από το ξύρισμα αφού αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε πολύ κοντά μαλλιά. Οι νεότερες εκδόσεις χρησιμοποιούνται σε βρεγμένο δέρμα και όχι τόσο επώδυνες όσο το ξηρό τράβηγμα.

Μειονεκτήματα: Μπορεί να είναι επώδυνο, όπως πραγματικά οδυνηρό. Οι αποτριχωτικές συσκευές μπορούν επίσης να προκαλέσουν τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα.

Συμπέρασμα: Οι αποτριχωτικές συσκευές μπορούν να είναι μια καλή φυσική επιλογή αποτρίχωσης, αλλά η ενόχληση μπορεί να αποτρέψει μερικούς ανθρώπους.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια αποτριχωτική συσκευή

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές όταν πρόκειται για αποτριχωτικές συσκευές. Ειδικά για αρχάριους, είναι χρήσιμο να έχετε μια επιλογή υγρού/στεγνού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ντους. Μια υγρή αποτριχωτική συσκευή καθαρίζεται ευκολότερα και είναι πιο άνετη. Εδώ είναι ένα από τα κορυφαίες αποτριχωτικές συσκευές για μεγαλύτερες περιοχές, όπως τα πόδια και ένα για πιο ευαίσθητες περιοχές όπως το πρόσωπο και τα φρύδια. Αυτή η μάρκα είναι επίσης καλό, αλλά λίγο πιο έξυπνο για τον προϋπολογισμό.

6. Ξύρισμα

Τι είναι: Ένα ξυράφι κόβει τις τρίχες στην επιφάνεια. Ξέρεις την διαδικασία.

Πλεονεκτήματα: Είναι γρήγορο, εύκολο και οικείο. Το ξύρισμα μπορεί να αφήσει το δέρμα λείο και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αποτρίχωσης.

Μειονεκτήματα: Το λάθος ξυράφι ή κρέμα ξυρίσματος μπορεί να προκαλέσει μαχαιριές, ερεθισμούς και τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα. Το ξύρισμα είναι πιο πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό σε πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως η γραμμή του μπικίνι.

Συμπέρασμα: Το ξύρισμα είναι μια ασφαλής φυσική επιλογή αρκεί να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνετε τη δουλειά. Μπορείτε να βρείτε τη συνταγή μου για κρέμα και σαπούνι ξυρίσματος εδώ και να πάρετε ένα ξυράφι ασφαλείας εδώ.

7. Πάστα κουρκουμά

Τι είναι: Ο κουρκουμάς μπορεί να κάνει ένα μέτριο latte κουρκουμά, αλλά είναι επίσης καλό για αποτρίχωση. Ναι αλήθεια. Η πάστα κουρκουμά κολλάει στα μαλλιά καθώς στεγνώνει, ώστε τα μαλλιά να μπορούν να τρίβονται μαζί με την πάστα.

Πλεονεκτήματα: Είναι ένας φυσικός και αρκετά εύκολος τρόπος για να αφαιρέσετε τις τρίχες. Με την πάροδο του χρόνου, με σταθερή χρήση, ο κουρκουμάς βοηθά τα μαλλιά να γίνουν πιο ανοιχτά και πιο λεπτά.

Μειονεκτήματα: Ο κουρκουμάς μπορεί να λερώσει το δέρμα προσωρινά. Επειδή αυτή η μέθοδος τραβάει τα μαλλιά από τη ρίζα, μπορεί να είναι λίγο άβολα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την πάστα κουρκουμά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο κουρκουμά και νερό ή να προσθέσετε λίγο αλεύρι ρυζιού, μαγειρική σόδα, γάλα και άλλα συστατικά. Το γάλα προσθέτει μερικά οφέλη για την απαλότητα του δέρματος.

  1. Φτιάχνουμε μια πηχτή πάστα με σκόνη κουρκούμη και αγελάδα ή γάλα καρύδας (ή νερό).
  2. Εφαρμόστε στο δέρμα και αφήστε το να στεγνώσει.
  3. Χρησιμοποιήστε μια ζεστή πετσέτα για να τρίψετε την πάστα και τα μαλλιά μαζί με αυτήν.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη φυσική αποτρίχωση

Αλλάζει το ξύρισμα/η αποτρίχωση με τον τρόπο που μεγαλώνουν τα μαλλιά;

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι το ξύρισμα ή η αποτρίχωση αλλάζει τις τρίχες του σώματός τους. Αν και αυτές οι εμπειρίες μπορεί να ισχύουν, τα μαλλιά υποτίθεται ότι δεν αλλάζουν με το ξύρισμα. Σύμφωνα με τον FDA, το ξύρισμα δεν αλλάζει την υφή, το χρώμα ή τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών.

Είναι πιο φυσικό να μην αφαιρείτε τις τρίχες του σώματος;

Τεχνικά ναι, ωστόσο ακόμη και η φυσική βαφή μαλλιών και το styling μαλλιών δεν είναι εντελώς φυσικά. Μερικές γυναίκες επιλέγουν να διατηρήσουν όλες τις τρίχες στο σώμα τους, ενώ άλλες προτιμούν να αφαιρέσουν μερικές ή όλες. Είναι μια προσωπική απόφαση και οποιαδήποτε επιλογή μπορεί να είναι υγιής!

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας επιλογές όταν πρόκειται να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα; Θα δοκιμάσεις ένα από τα παραπάνω; Αφήστε μας ένα σχόλιο και ενημερώστε μας!